Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

   Την Τετάρτη 20/2 υλοποιήσαμε την απόφασή μας και συμμετείχαμε στην πανελλαδική απεργία που κήρυξαν τα συνδικάτα. Απεργήσαμε και διαδηλώσαμε ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας και τις κατάργησης των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών. Απεργήσαμε, συνεχίζοντας τον αγώνα διαρκείας που έχουμε ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα περίπου ενάντια στις μεθοδεύσεις, στις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της διοίκησης της Food Plus (Pizza Hut - Kfc) που θέλει να μας επιβάλει να υπογράψουμε νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, καταδικάζοντάς μας, σε μισθούς πείνας και εξαθλίωσης!
Εμείς οι εργαζόμενοι της Pizza Hut δουλεύουμε εδώ και πολλά χρόνια με μνημονιακούς μισθούς, με καθεστώς μερικής απασχόλησης (12 – 25 ώρες/εβδ και από 3-5 μέρες/ εβδ). Δεν μπορούμε να ζήσουμε με 150-300 ευρώ που θέλουν να μας επιβάλουν. Το δίλλημα που μας θέτουν είναι: ή ανεργία ή εξαθλίωση και θάνατος! Εμείς λέμε αγώνα διαρκείας!
    Στην απεργία συμμετείχε σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων της Pizza Hut αλλά και των απολυμένων του καταστήματος της Καλαμαριάς. Στην διαδήλωση βρεθήκαμε σε ένα κοινό μπλοκ, με τους απλήρωτους εργαζόμενους από τα αρτοζαχαροπλαστεία Μπλε και του ψητοπωλείου Τσιτσί - Φαΐ, όπως επίσης και με εργαζόμενους από τα Goody s και άλλα καταστήματα του κλάδου.
    Βέβαια, οι δυνάμεις της απεργοσπασίας και της αντίδρασης έπιασαν δουλειά! Υπό τον μέντορά τους και εμφανιζόμενο ως Σωτήρα των καταστημάτων και των εργαζομένων, τον εισηγητή των μειώσεων των μισθών μας, Area Manager Σ.Μ., όπου το προηγούμενο διάστημα έγινε λαγός, ξαναεμφανίστηκε 3 μέρες πριν την απεργία για να σπάσει την απεργία και να ανοίξει και το τελευταίο προπύργιο, το κατάστημα της Νίκης. Βέβαια αυτή την φορά το όλο εγχείρημα έπεσε στο κενό, ενώ συνάμα φανερώθηκε η απόλυτη ξευτίλα και γελοιοποίηση τους. Το κατάστημα "δούλεψε" με 8 άτομα από τα οποία 4 ήταν στελέχη (διευθυντές κτλ.).
   Καταγγέλλουμε το παραπάνω γεγονός και μένουμε μόνο σε αυτό, αφού η στάση τους, αυτής της πολύ μικρής μειοψηφίας που τείνει να μηδενιστεί, είναι μόνο για λύπηση!
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε
Ζητάμε:
·                 Να ανασταλούν οι αποφάσεις και να λειτουργήσουν κανονικά όλα τα καταστήματα της Θεσ/νίκης
·                 Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις των συναδέλφων στο κατάστημα Καλαμαριάς
·                 Συζήτηση και διάλογος με την εταιρία από μηδενική βάση για όλα τα θέματα χωρίς εκβιασμούς
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4voOqt9aUUk#!


Δεν υπάρχουν σχόλια: