Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συνάδελφοι - ισσες, όπως θα θυμάστε την Τετάρτη 26/09/12 υλοποιήσαμε την απόφασή μας και πραγματοποιήσαμε μια δυναμική απεργία. Κλείσαμε τα καταστήματα Χαριλάου και Καλαμαριάς, αλλά το πιο σημαντικό, πραγματοποιήσαμε προειδοποιητική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο κατάστημα της Λ. Νίκης με τις οικογένειές μας, και άλλους αλληλέγγυους στον αγώνα μας (φίλους, εργαζόμενους και μέλη του Συνδικάτου μας) με σκοπό την άμεση προειδοποίησή ότι δεν δεχόμαστε τα μέτρα που ετοιμάζεται να «προσαρμόσει» πάνω μας η εταιρία FOOD PLUS A.E.B.E. Μέτρα που φυσικά έχουν να κάνουν με τις «νόμιμες» μειώσεις των μισθών μας θέλοντας να εκμεταλλευτούν τις όποιες εργασιακές αλλαγές έχουν ψηφιστεί και θα ψηφιστούν στο μέλλον.
Στις 12 Οκτωβρίου 2012 (16 μέρες μετά την απεργία) η οικονομική αναλύτρια της εταιρίας στέλνει στα καταστήματα της πόλης μας e-mail στο οποίο αναφέρει ότι το κόστος της εργατοώρας στους μάγειρες και τους διανομείς έχει μειωθεί βάση των πρόσφατων μειώσεων στις αποδοχές των ωρομισθίων. Τηλεφωνούμε την ίδια στην αναλύτρια για να μας διευκρινίσει σε ποιες μειώσεις αναφέρεται και μας απαντά ότι δε γνωρίζει η ίδια (έτσι μου είπαν, αφού στην Αθήνα έχουν ήδη γίνει μειώσεις). Όπως καταλαβαίνετε αυτό οδήγησε στις λογικές ερωτήσεις των εργαζομένων προς τους διευθυντές των καταστημάτων, του τι ακριβώς συμβαίνει. Μετά από δεύτερο τηλεφώνημα στα κεντρικά της Αθήνας μας διαβεβαίωναν ότι το συγκεκριμένο e-mail στάλθηκε «κατά λάθος» στη Θες/νίκη και ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο για τα καταστήματα της πόλης μας.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ???                                                                                          
1)Πράγματι η εταιρία μας έστειλε «κατά λάθος» το επίμαχο e-mail στα καταστήματά μας και ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
2)Ίσως και να θέλουν να το καθυστερήσουν αφού μια επερχόμενη απεργία των καταστημάτων της πόλης μας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την τελευταία φορά, πλήττει το όνομά της τις πωλήσεις και τα κέρδη της.
3) (Συμπληρώστε εσείς οι ίδιοι, είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε και άλλα συμπεράσματα)…………………………………………………………………………………….
Συνάδελφοι – ισσες, το μόνο σίγουρο είναι ότι ενωμένοι μπορούμε να σταματήσουμε τα όποια σχέδια καταστρώνονται εις βάρος μας και των οικογενειών μας.
Επίσης ενημερώνουμε ότι αποφασίσαμε για την Γενική Απεργία στις 18 Οκτωβρίου 2012 να απεργήσει ατομικά όποιος επιθυμεί, αφού περεταίρω μειώσεις για την ώρα δε θα γίνουν, όπως μας λένε και επειδή θα μας δοθεί ευκαιρία να απεργήσουμε πολλές φορές το επόμενο διάστημα λόγο της ψήφισης των νέων μέτρων του μνημονίου από την τρόικα εσωτερικού.
Κρατάμε ζεστές της μηχανές προς πάσα κατεύθυνση. Δεν αφήνουμε ούτε το παραμικρό να περάσει έτσι (από διευθυντές, εταιρία, κυβέρνηση και τρόικα)
Υπενθυμίζουμε ότι τις μειώσεις στους σερβιτόρους και στους υπεύθυνους βάρδιας δεν τις «κατάπιαμε».
Συνεχίζουμε τον αγώνα και την πάλη μας για να πάρουμε στο πλευρό μας όλους τους συναδέλφους (δεν θέλουμε πολλούς, αφού είμαστε, αλλά τους θέλουμε όλους) για να οργανωθούμε ακόμη καλύτερα.
Γιατί;
ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΓΑΖΙ
ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ ΨΩΜΙ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: