Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Από την Απεργία στις 26/09/2012



Την Τετάρτη  26/09 υλοποιήσαμε την απόφασή μας να Απεργήσουμε αντιδρώντας τόσο στα νέα βάρβαρα και ισοπεδωτικά μέτρα που θέλει να επιβάλει η ντόπια Τρόικα και τις μνημονιακές πολιτικές που μας οδηγούν στην εξαθλίωση. Συνάμα, απεργήσαμε για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Food Plus από την διοίκηση της εταιρίας και έχουμε καταγγείλει εδώ και πολύ καιρό, κυρίως όμως για τις άδικες μειώσεις μισθών που έγιναν στους σερβιτόρους και θέλουν κάνουν και στους υπόλοιπους εργαζόμενους για τις οποίες δεν είναι βάση νόμου υποχρεωμένοι!
Τα καταστήματα Χαριλάου και Καλαμαριάς παρέμειναν κλειστά, αφού στην Απεργία συμμετείχε η πλειοψηφία των εργαζομένων. Το κατάστημα της Λ. Νίκης παρέμεινε ανοιχτό, αλλά αυτή την φορά, στην απεργία συμμετείχε μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων. Στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου θεσ/νίκης, βρεθήκαμε σε ένα κοινό μπλοκ με τους εργαζόμενους από τα ζαχαροπλαστεία Χατζή που είναι 13 μήνες απλήρωτοι και σε επίσχεση εργασίας από τον Μάιο του 2011 όπως επίσης και από άλλα καταστήματα του κλάδου μας. Η διαδήλωση είχε 15.000 κόσμο από διάφορα Σωματεία και επιτροπές κατοίκων αλλά και χύμα κόσμο. Το βράδυ της ίδιας ημέρας συγκεντρωθήκαμε μαζί με τις οικογένειές μας έξω από το κατάστημα PH της Λ. Νίκης και πραγματοποιήσαμε προειδοποιητική παράσταση διαμαρτυρίας.
Βεβαία, σε όλα αυτά, δεν έλειψαν και τα ευτράπελα. Οι διευθυντές των καταστημάτων έπιασαν από νωρίς δουλειά (πως αλλιώς άλλωστε θα δικαιολογήσουν και τα 1700 ή 1500 ευρώ μικτά που παίρνουν, όσο δηλαδή περίπου 10 εργαζόμενοι της P. H.).
Συγκεκριμένα ο Διευθυντής της Λ. Νίκης – KFC, ενώ το προηγούμενο διάστημα σουλάτσαρε τα καταστήματα διαμηνύοντας ότι «την υπόθεση την έχει πάρει προσωπικά», ότι «είναι κάτι σαν Area», ότι «δεν μπορεί να τον κρίνει ούτε ο θεός», «ότι αν έρθετε έξω από τα καταστήματα θα γίνει χαμός» τώρα προσπάθησε να το χειριστεί «πολιτικά» λέγοντας ότι πρέπει να κατεβούμε στην διαδήλωση για τα μέτρα αλλά να μην απεργήσουμε, δεν πρέπει να αντιδρούμε στην εταιρεία γιατί μας πληρώνει κτλ. Το θέμα δεν είναι αν η εταιρία πληρώνει(αυτονόητο) αλλά τι πληρώνει! Όσο για την προσπάθεια           διαχωρισμού, των όσων κάνει η διοίκηση και η εργοδοσία από την μία και η ντόπια τρόικα από την άλλη έχουμε απαντήσει και καταγγείλει πολλές φορές ανελλιπώς και δεν θα ασχοληθούμε άλλο. Πάντως εμείς δεν είδαμε την εταιρία ή τους διευθυντές να κλείνουν τα καταστήματα ούτε μέχρι της 15:00 το μεσημέρι που ήταν και απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ ούτε να κατεβαίνουν σε καμιά διαδήλωση! Αντίθετα αυτό που είδαμε ήταν την οργάνωση της απεργοσπασίας στο κατάστημα της Νίκης (στην Καλαμαριά απέτυχε παταγωδώς!!!!!!) όπως επίσης και την επόμενη μέρα της Απεργίας ξαναμπήκε ο διευθυντής της Νίκης στις γνωστές μεθόδους τρομοκρατίας και εκβιασμών, δηλαδή όλοι όσοι αντιδρούν και είναι στο Συνδικάτο δεν θα παίρνουν ώρες!
Το παραλήρημα του διευθυντή της Χαριλάου - Καλαμαριας!!!! Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν μία μέρα μετά την Απεργία στο Κατάστημα της Καλαμαριάς με τον διευθυντή του καταστήματος, φανερά ενοχλημένο, να τοιχοκολλεί μια «ανακοίνωση»(άραγε, από πιο περιοδικό την αντέγραψε αυτή την φορά), όπου με ύβρεις και λασπολογίες, επιτίθεται ονομαστικά σε όλους τους εργαζόμενους της Καλαμαριάς πλην ενός, όπως επίσης και σε εργαζόμενους του καταστήματος της Χαριλάου!!!!!!!!!!!! Δεν θα μπούμε καν στον κόπο να απαντήσουμε, ούτε να πάμε αυτό το έγγραφο στον εισαγγελέα, απαξιούμε πλήρως. Αυτό το συμβάν επιβεβαιώνει πλήρως τα όσο κατά καιρούς καταγγέλλουμε. Όσο για την διοίκηση, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΑΣ – ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ- ΓΕΡΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: