Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΛΗ

     Την Τετάρτη 11/7 συμμετείχαμε στην Πανελλαδική Κλαδική Απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία και τα Συνδικάτα στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού - Ζαχαρωδών. Η Απεργία είχε μεγάλη επιτυχία. Στα καταστήματα P.H. Χαριλάου και Καλαμαριάς η συμμετοχή στην Απεργία ήταν στο 100% ενώ από την αρχή της βάρδιας συγκεντρωθήκαμε μπροστά στα καταστήματα, αναρτήσαμε πανό και ενημερωτικά κείμενα, ενώ παράλληλα ενημερώναμε τους πελάτες, τους περαστικούς και την γειτονιά, για την επίθεση που δεχόμαστε από την εταιρία. Η συμπαράσταση και η σύμπλευση του κόσμου ήταν μεγάλη λέγοντάς μας: "μπράβο, συνεχίστε κτλ.". Επίσης περιφρουρούσαμε τα καταστήματα για τυχών προβοκάτσιες της εταιρίας ή μεθοδευμένες προσπάθειες ώστε να ανοίξουν τα καταστήματα (που όμως δεν τόλμησαν να κάνουν) με απεργοσπαστικό μηχανισμό (μάνατζερ) που παράνομα κάνουνε την δουλειά μας χωρίς να είναι αντίστοιχης ειδικότητας (μάγειρες, σερβιτόροι κτλ)  Στο κατάστημα της Λ. Νίκης η συμμετοχή στην Απεργία ήταν 20% ενώ αρκετοί συνάδελφοι δήλωσαν ότι ήθελαν να απεργήσουν αλλά...
ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ
...αλλά... Ο διευθυντής και οι μάνατζερ του συγκεκριμένου καταστήματος επιδόθηκαν εδώ και πολύ καιρό σε πρακτικές τρομοκρατίας και ψεμάτων ώστε να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου καταστήματος, για να πάψουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους από την εταιρία αλλά και γενικότερα. Εν όψη της Απεργίας της 11/7 άρχισαν να λένε ότι θα προκληθούν επεισόδια αν υπάρξουν παραστάσεις διαμαρτυρίας - ενημέρωσης έξω από το κατάστημα ενώ προσπάθησαν να οικοδομήσουν ένα κλίμα πόλωσης και εμφυλίου αποπροσανατολίζοντας την προσπάθειά μας για επικοινωνία, αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη. 
     Την ανυπαρξία επιχειρημάτων της εταιρίας για να πείσει τους εργαζόμενους για τις περικοπές που προσπαθεί να επιβάλει δεν θα τους κάνουμε την χάρη να την καλύψουν πίσω από στημένες πρακτικές! Οι μεθοδεύσεις των διευθυντών και της εταιρίας θα πέσουν στο κενό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: