Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ



Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στην Food Plus (Pizza HutKfc) αποφάσισε 24ωρη Απεργία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους – ισσες σε όλα τα καταστήματα, στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού, το σύνολο των εργαζομένων, να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στην 24ωρη Πανελλαδική πανεργατική Απεργία που κήρυξαν τα Συνδικάτα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ).

Καταγγέλλουμε:
Την εργοδοσία και την διοίκηση - Τρόικα στην Food Plus
·         Για τις μειώσεις μισθών που έγιναν στους σερβιτόρους και που θέλουν να κάνουν και στους υπόλοιπους εργαζόμενους λόγω λήξης της κλαδικής Σ.Σ.Ε. του Επισιτισμού, για τις οποίες δεν έχουν καμία υποχρέωση να τις εφαρμόσουν! Μας καταδικάζουν σε μισθούς πείνας από 200- 500 ευρώ.
·         Για το καθεστώς τρομοκρατίας των διευθυντών και πόλωσης μέσα στα καταστήματα. Για τις επιστολές – τελεσίγραφα που στέλνονται από τον Γ. Διευθυντή με πρόσχημα την κακή κατάσταση στα οικονομικά της εταιρίας, κουκουλώνοντας την ανικανότητα της διοίκησης και τους πραγματικούς υπαίτιους της κρίσης. Που μόνο στόχο έχει να μας φιμώσει, ώστε να σταματήσουμε να αντιστεκόμαστε, για να περάσουν σε μειώσεις μισθών και συμβάσεων και σε απολύσεις.
·         Για τις επιλεκτικές και μεθοδευμένες αυξήσεις μισθών στελεχών (Βλ. Διευθυντές Χαριλάου, Λ. Νίκης) ή αυξήσεις ωρών «συναδέλφων» (Βλ. κατάστημα Λ. Νίκης) που στόχο έχουν να ενισχύσουν και να εντείνουν ένα καθεστώς εμφυλίου και «κουκουλοφόρων» με στόχο την οικονομική εξόντωση ή παραίτηση από την εργασία όσων εργαζομένων αγωνίζονται μέσα και έξω από τα καταστήματα για τα δικαιώματά τους!
·         Για το πλήθος υγειονομικών παραβάσεων που συντελούνται στα καταστήματα λόγω έλλειψης προσωπικού.
·         Για την τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας όπου ο πελάτης πληρώνει την πίτσα για «χρυσάφι».
Αντιστεκόμαστε:
·         Στα σχέδια και την πολιτική της εταιρίας που στόχο έχει να μας μετατρέψει από εργαζόμενους σε δουλοπάροικους.
·         Στα νέα βάρβαρα μέτρα που θέλει να ψηφίσει η ντόπια Τρόικα – συγκυβέρνηση με τις ευλογίες του ΔΝΤ και της Ε.Ε. που θα μας αποτελειώσουν στην κυριολεξία, καταδικάζοντάς την πλειοψηφία της κοινωνίας στην πείνα, την ανασφάλεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.
        ·         Στην ασυδοσία και τρομοκρατία των εργοδοτών του κλάδου αλλά και γενικότερα, που μας γυρίσουν στον μεσαίωνα χωρίς κανένα εργατικό δικαίωμα!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 09:30π.μ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ Λ. ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: